Vladavina Škorpiona tradicionalno je povoljna za same Škorpione, Rakove, Ribe, Djevice i Jarce. Bikovi, Lavovi i Vodenjaci imat će manje energije ili će je koristiti na pogrešan način – vjerojatno destruktivno

Sunce je 23. listopada ujutro ušlo u znak Škorpiona, u kojemu će boraviti do 21. studenog. Ove su godine škorpionske energije vrlo snažne jer su u njemu Jupiter i Merkur. Ubrzo nakon što Merkur 5.  studenog napusti Škorpiona, na njegovo će mjesto uskočiti Venera, pa će vladajući znak zadržati visok intenzitet i idućih tjedana.

Vladavina Škorpiona povoljna je za Škorpione, kao i za Rakove, Ribe, Djevice te Jarce. Bikovi, Lavovi i Vodenjaci imat će manje energije ili će je koristiti na pogrešan način – vjerojatno destruktivno.

Ovo je vrijeme jakih emocija koje idu u krajnost. Tvrdoglaviji ste nego inače i teško vas je navesti da se predomislite. Argumenti vam neće mnogo značiti. Ako se intimno i složite sa sugovornikom, to ćete tajiti da mu uskratite zadovoljstvo.

Sumnjičavi ste i pretpostavljate da vas drugi žele prevariti ili iskoristiti. Držat ćete druge u neizvjesnosti dok ne budete sigurni da su im namjere pozitivne. Kad vam netko postavi pitanje koje se po vašem mišljenju približava intimnoj sferi, uskratit ćete odgovor ili ćete odgovarati dvosmisleno.

Društveniji će ljudi prorijediti izlaske, a tko je po prirodi povučen, svest će kontakte na minimum i provoditi vrijeme mozgajući o koječemu. Nećete imati većeg zanimanja za površna udvaranja i neobavezna čavrljanja sa znancima, ali bi se ljubavne ili prijateljske veze mogle produbiti.

Udvarači će biti strastveni i uporni. Njihov će se intenzitet dopasti simpatiji ako im je otprije sklona, no ako joj se ni dosad niste sviđali, uplašit će se i pobjeći. Rizik od nasilja je povećan jer će svi duboko proživljavati preljub, raskide ili odbijanje. Suzdržite se ili ćete se uskoro gorko pokajati.