Travnički bend Mustra orchestra nakon četiri  godine postojanja objavio  je  album “Muzika iz romana” i na CD formatu. Izdavač je Zavičajni muzej Travnik, a kompletan materijal je snimljen u Muzičkom centru „Pavaroti“ u Mostaru.

-Riječ je, uglavnom o instrumentalnim, autorskim, kompozicijama. Stil koji preferiraju je odraz različitih utjecaja kroz koje su prošli članovi benda u svom muzičkom sazrijevanju, od hard rocka preko psihodeličnih tema do reggae, uz dominantnu dozu etno muzike naroda Balkana. –  kaže Taik Ganić, član benda.

O muzici koju izvodi Mustra Orchestra, te o saradnji sa Zavičajnim muzejom u Travniku na brojnim projektima govorila je na sinoćnjoj promociji direktorica Zavičajnog muzeja, Fatima Maslić.

Autori svih kompozicija koje će se naći na albumu su Taik Ganić i Saša Filipović, dok aranžmane potpisuju zajedno Saša Filipović, Taik Ganić i Almir Mulaimović.

Osim brojnih nastupa u BiH, Mustra orchestra je nastupala u Njemačkoj i Hrvatskoj. Na promociji albuma u Centru za kulturu publika imala prvi puta priliku da pogleda i video-spot za pjesmu „Ćiro/ Lazy train“ koji je sniman pretežno na na Vlašiću i na još nekoliko lokacija. Ova pjesma snimljena je u studiju Muzičke produkacije BHRT-a.