Pametni mobiteli, satovi, televizori, frižideri… u današnjem svijetu brojne nežive stvari postaju “pametne” pa je vrijeme da se opamete i – kondomi. Zastupnici prvog “pametnog kondoma” i.Con, kompanija British Condoms, tvrdi da njihova uzdanica samo što nije ugledala svjetlo dana.

Za 80,99 dolara kolika mu je cijena, ovaj revolucionarni “kondom” mjeriće koliko ste kalorija potrošili tokom seksa, koliko ste bili brzi, koliko je odnos trajao, u kojim pozama ste vodili ljubav, kolika vam je temperatura tijela…Osim toga, i.Con vam može otkriti i imate li neku spolno prenosivu bolest, poput klamidije ili sifilisa.

Iako ga upravo tim imenom vole zvati, i.Con nije kondom u pravom smislu riječi. Riječ je zapravo o prstenu koji se stavi kraj korijena penisa, a može se koristiti i u kombinaciji s kondomom.

Kao i svi drugi moderni uređaji, i ovaj se može spojiti sa smartphoneom pa postoji zabrinutost da bi neki i.Con mogli hakovati i iskoristiti ga kako bi drugim ljudima “virili u krevet”.

 

Nakon svega i „pametni kondom“!

– Sve informacije koje skupimo od korisnika su anonimne, držaćemo ih u strogoj tajnosti. No, korisnici će imati mogućnost dijeljenja svojih ‘postignuća’ s prijateljima ili, ako to žele, s cijelim svijetom na društvenim mrežama, – ističu u kompaniji dodajući kako je njihov novi proizvod već naručilo 90.000 ljudi.

 

– Pametni kondom” je lagan, otporan na vodu, a opremljen je nano čipom kao i Bluetoothom. Glavna svrha mu je poboljšanje seksualnog života onome ko ga nosi, – piše “Daily Mail”.

i.Con ima garanciju od godinu dana, a puni se kao mobilni telefon – preko USB ulaza. Nakon punjenja do kraja, baterija može trajati od šest do osam sati.

– Našim izumom dali smo novi zamah razvoju nosivih gedžeta. Kako uvijek želimo promovisati siguran seks, ponosni smo i što je i.Con opremljen indikatorom za spolne bolesti, – rekao je Aaron Slater iz British Condomsa, online trgovine preko koje će ovaj gedžet ekskluzivno biti dostupan.

Službeni izlazak i.Cona na tržište očekuje se početkom naredne godine.