Visibabe u vrtovima i to u januaru i još u srednjoj Bosni zaista su neobična pojava.  Ali  visoke temperature za najhladniji dio godine  izmamile su i ove „vjesnike proljeća“.  Sudeći po najavama meteorologa u naredna četiri dana u BiH očekuje nas pretežno oblačno, kišovito i toplo vrijeme.

 

 

Ponedjeljak, 8. januar

U BiH će sutra biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjeren, uglavnom južni i jugoistočni.Jutarnje temperature od tri do devet, na jugu od osam do 13, a dnevne od 11 do 16 stepeni.

Utorak, 9. januar

U utorak, 9. januara, u većem dijelu naše zemlje bit će pretežno oblačno vrijeme. Jutarnje temperature od tri do devet, na jugu od osam do 12, a dnevne od 11 do 16 stepeni.

Srijeda, 10. januar

U srijedu, 10. januara, pretežno oblačno vrijeme s kišom. Padavine uglavnom u Krajini, na zapadu i jugozapadu Bosne te u Hercegovini. Jutarnje temperature od tri do devet, na jugu od osam do 12, a dnevne od sedam do 12, na jugu od 11 do 16 stepeni.

Četvrtak, 11. januar

U četvrtak, 11. januara, pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Padavine uglavnom u Krajini, na zapadu i jugozapadu Bosne te u Hercegovini. U večernjim satima padavine prestaju.Jutarnje temperature od tri do osam, na jugu od sedam do 12, a dnevne od četiri do 10, na jugu od devet do 13 stepeni.