U okviru manifestacije „Dani općine Travnik“ kojom se obilježava 21. mart  Dan općine, danas u podne na Centralnom gradskom trgu  zajednički koncert održali su  Limena glazba „Lašva“ Nova Bila i Muzičko društvo „Travnik“.

 

Građani mogli uživati izvedbama djela klasika, a za ovu priliku dva orkestra priprmila su evegreen-e, filmske teme, popularne hitove, ali i šlagere. Tako su Travničani uz duvačke orkestra emogli zapjevati „Zlatnu ribicu“ svoga sugrađanina Seida Memića Vajte.

 

U okviru „Dana općine Travnik“ održan zajednički koncert dva travnička duvačka orkestra 

Travnik je grad sa dva duvačka orkestra. Onaj stariji koji djelujuje u sklopu Muzičkog društva Travnik osnovan je 1881. godine pri Dobrovoljnom vatogasnom društvu Travnik. i jedan je od najstarijih u BiH. Aktivan je 136 .godina. Limena glazba „Lašva“ iz Nove Bile prošle godine obilježila je vrijedan jubilej, 40. godina postojanja i rada.

Zajedničkim koncertom uljepšali su sugrađanima tmurno i kišno jutro u Travniku. Tokom manifestacije „Dani općine Travnik“ bit će realizovano 90 sadražaja koje su priredile obrazovne, kulturne, sportske  i nevladine organizacije.