Tradicionalno druženje u „Klubu neizlječivih Travničana“ i ove godine dio je manifestacije „Dani općine Travnik“, a gost ovogodišnjeg izdabja bio je kolekcionar, istraživač i autor knjiga o kulturno-histoijskoj baštini Enver Sujoldžić- Štrico.

 

Iako po zanimanju inženjer elektrotehnike Enver Sujoldžić je već decenijama aktivni sudionik kulturnog života Travnika. Autor više knjiga među kojima su „Travniče sahat kule“, „Džamije Travnika“ , Stari vodovodi i vodogradnje u Travniku.“ Član je redakcije časopisa „Divan“ kojeg izdaje Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ Travnik, a značajan trag ostavio je i u filatelistici i kolekcionarstvu.

Enver Sujoldžić bio gost „Kluba neizlječivih Travničana“

Sinoć je otkrio nove detalje o travničkim džamija, zašto je Travnik jedini grad sa dvije sahat-kule i koliko bilo vezirskih konaka u Travniku.

Klub neizlječivih Travničana” redovan je sadržaj manifestacije “Dani općine Travnik” već šest godina. Imali smo priliku ugostiti naše poznate sugrađane koji su svojim radom i djelovanjem na najbolji način afirmisali svoj rodni Travnik. Ugostili smo Josipa Pejakovića, Besima Spahića, Miroslava Ćiru Blaževića, Mileta Filipovića i prim.dr. Mirsada Granova.