Taik Ganić, direktor Centra za kulturu općine Travnik najavio je niz novih sadržaja u narednom periodu koji će biti realizovani u ovoj kulturnoj instituciji.

 

-U protekloj godini smo realizovali preko 150 sadržaja, a sudeći po prva tri mjeseca ove godine taj broj će biti nadmašen.  – kazao je dirketor Ganić najavljujući brojne kulturne događaje.

Večeras počinje  “III Smotra horova”, Travnik 2018. koja je Internacionalnog karaktera. U sklopu ove Smotre bit će upriličeno i potpisivanje Sporazuma o saradnji između Centra za kulturu i Glazbene škole Makarska.

U  ponedjeljak, 26. marta u 19 sati  u sklopu Dana općine Travnik održat će se koncert  pod nazivom “Centar za kulturu svome gradu”.

Svečano otvaranje “Kamerne scene” ,Centra za kulturu Općine Travnik u staroj sali Pozorišta predviđeno u sklopu zatvaranja Dana općine Travnik i svečanog otvarenja “Travničkih pozorišnih svečanosti” , TPS 2018 27. marta  u 19 sati.

“Travničke pozorišne svečanosti” , festival Pozorišta Travnik u koprodukciji sa Centrom za kulturu općine Travnik trajati će 11 dana, a ljubitelji teatra imat će priliku da pogledaju 10 predstava,  tri dječije i sedam  za odrasle, a tu su i  dvije profesionalne radionice za djecu.

-Festival je internacionalnog karaktera, gosti su članovi teatra iz Makarske, te specijalni gost glumac Zijah Sokolović. – najavila je Maja Đurić, saradnica za informisanje u Centru za kulturu Travnik.

Đurić je najavila i projekat pod nazivom  Edu.Kul.Centar koji će biti  za sada informativno-edukativnog karaktera, te koji ima za cilj oplemenjivanje potencijlane publike na polju kulture, umjetnosti i ponašanja u određenim situacijama kada je dolazak na predstavu u pitanju.