Kviz znanja „Koliko poznajemo EU?“ održat će se u subotu, 09.06.2018. godine, s početkom u 10:00 sati, u zgradi Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“ u Travniku.

 

Natjecanje organizira Fakultet pravnih nauka Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“ Vitez, uz organizacijsku potporu Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta KSB/SBK. Natjecanje će biti podijeljeno u dvije faze, pismeni i usmeni dio. Pismeni dio vezan je za pisanje testa od ukupno 30 pitanja, dok se usmeni dio odnosi na prezentiranje eseja o temi „Zašto je važno da Bosna i Hercegovina pristupi EU?“.

Sudionici natjecanja su: SŠ „Ivan Goran Kovačić“ Kiseljak; KŠC „Petar Barbarić“ Travnik; SŠ „Vitez“ Vitez; SMŠ „Zijah Dizdarević“ Fojnica; Prva gimnazija Zenica; SŠ „Kreševo“ Kreševo; MSŠ „Donji Vakuf“ Donji Vakuf; MSŠ „Gornji Vakuf“ Gornji Vakuf i Druga gimnazija Zenica.

„Pozivamo sve studente Fakulteta pravnih nauka, kao i sve zainteresirane, da svojom nazočnošću i participiranjem sudjeluju u promociji demokratskih vrijednosti EU, njegovanju kulture dijaloga putem građanskog aktivizma i promicanju europskih vrijednosti“, navodi se u priopćenju Fakulteta pravnih nauka Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“.