Nakon Demo Day-a, održanog protekle subote u Centru za edukaciju mladih, naš BeeZone biznis inkubator dobio je svoje prve poduzetnike, a uskoro i prva startup preduzeća. Od ukupno jedanaest prezentovanih biznis ideja, koje su polaznici naše BeeZone Startup akademije razvijali tokom dva mjeseca, njih pet je prošlo u sljedeću fazu projekta, u kojoj će biti podržani u osnivanju startup preduzeća.

 

Biznis ideje, koje je naša stručna komisija ocijenila kao najinovativnije i od najviše potencijala za uspjeh na tržištu su:

  1. Creativa NosTra – Mirela Džinić
  2. MK-CNC – Muamer Kargić
  3. Body and Beauty Lounge – Adila Horić
  4. Total Business Consulting – Enisa Mahmutović
  5. AVIS – proizvodi i poluproizvodi od drveta – Ammar Halilović

 

Čestitamo našim polaznicima koji su uspjeli proći u sljedeću fazu projekta, a one kojima to ovaj put nije pošlo za rukom, pozivamo da nastave raditi na razvoju svojih biznis ideja i prijave se za naredni poziv koji ćemo uskoro objaviti.

 

Sve navedene aktivnosti, u okviru BeeZone Startup akademije, realizujemo u sklopu Projekta “TRIK za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu”, koji finansira Europska unija, kroz projekat “Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje”.

 

(BeeZone)