Danas je u Centru za kulturu općine Travnik počeo „Kreativni ljetni raspust“. Prvi dan upoznavanja protekao je u divnom, kreativnom raspoloženju. Osnovci su imali priliku da uče kroz kreativne igre.

 

“Ja sam”- važnost ličnog predstavljanja (kako se predstaviti, igra samopouzdanja) ,”Pravila” kreiranja i poštivanja pravila igre, i različitosti (koje su sama djeca nadograđivala, pisala. Učili su pravilno pisati riječicu “ne”),  “Zeko” (igra mašte sa ciljem snalaženja u novonastalim situacijama, te razgovora o emocijama i stanju “ne radi drugima što ne želiš da tebi rade”),  “Krug” ( igra koncentracije- važno da učimo slušati, čuti, osjetiti) i “Slijepi voz”- ( igra timskog rada, planiranja, snalaženja u prostoru i učenje kako pomoći slabijima od sebe.) neke su od igara koje su najmlađi Travničani imali priliku da se igraju.

Organizator „Kreativnog ljetnog raspusta“  je Centar za kulturu općine Travnik, a voditeljice radionica su mr. Maja Đurić- Zahirović i Almira Tarakčija, profesorica  bosanskog jezika i književnosti uz podršku volonterki  Iman Hadžić i Nedžla Kadić (PS “Maya”).