Centar za edukaciju mladih (CEM) poziva sve zainteresirane da učestvuju u realizaciji trećeg ciklusa programa „Stariji brat, starija sestra“, koji ima za cilj socijalno uključivanje djece iz socijalno i materijalno nestabilnog okruženja.

 

Program je zasnovan na volonterskoj osnovi, odnosno druženju djeteta i volontera, koji ima ulogu njegovog starijeg brata ili sestre, odnosno izgradnji međusobnog povjerenja, dijeljenju lijepih, radosnih i posebnih trenutaka, te druženju sa drugom djecom i volonterima. Krajnji cilj je doprinijeti razvoju djece koja učesvuju u programu, u zdrave članove društva, unatoč teškoj porodičnoj situaciji.

Svi koji žele biti dio ovog programa, koji već treću godinu zaredom stvara lijepe uspomene, proći će obuku koja će ih pripremiti za njihovu ulogu starijeg brata ili sestre. Podršku Centra za edukaciju mladih imat će tokom realizacije cjelokupnog ciklusa, a planiran je i niz zajedničkih aktivnosti sa ostalim učesnicima programa.

Za ulogu starijeg brata i sestre mogu se prijaviti svi zainteresirani, starosti od 18 do 35 godina, popunjavanjem prijavnog formulara, koji se može preuzeti na web stranici CEM-a: goo.gl/4cvWfH i slanjem na e-mail [email protected] .

Sve informacije o programu možete saznati putem navedene e-mail adrese, telefona 030 511 565 ili lično u prostorijama Centra za edukaciju mladih u Travniku.

 

(CEM)