Klub MOSTRIP, udruga ljubitelja stripa iz Mostara  osnovan je krajem 2015. godine od strane nekolicine strip entuzijasta s ciljem promocije stripa kao medija te grane umjetnosti. Radom udruge nastoji maknuti strip sa kulturne margine gdje se danas nezasluženo nalazi.

 

-Iza nas je već nekoliko uspiješnih projekata što festivala (Prvi mostarski strip vikend (2016. godina) i Drugi mostarski strip vikend (2017. godina), što radionica (dvije strip radionice za osnovnoškolce, radionica za srednjoškolce te radionica za djecu i mlade sa posebnim potrebama održanih u 2017 godini).Svojim djelovanjem smo, sudeći po reakciji javnosti, definitivno uspjeli animirati okolinu za kulturu stripa. Nošeni pozitivnim kritikama ove godine kroz nekoliko projekata nastavljamo sa našim djelovanjem.- kažu u ovoj Udruzi.

Ove godine dolazi 13 gostiju iz Italije, Španjolske, Sjeverne Irske, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH.  Tako će grad na Neretvi posjetiti Claudio Castellini,  Aleksa Gajić, Dražen Kovačević, Enis Čišić, Filip Andronik, William Simpson, Leonid Pilipović, Luka Cakić, Borislav Maljenović, Milorad Vicanović Maza,  Pasquale Frisenda,  Paulo Bisi i Renato Vladimir Renky

-Što se tiče gostiju moramo spomenuti i činjenicu da će i ove godine kao što je bilo  i za prethodne dvije, svi naši specijalni gosti  uraditi  plakate sa motivom grada Mostara. Čime ćemo još jednom staviti Mostar ,Bosnu i Hercegovinu  na mapu strip događanja u svijetu. Sve ovogodišnje goste ćemo predstaviti  u nastavku ovoga projekta. – naglašavaju organizatori.

Datum održavanja manifestacije je 20. i 21. oktobra/listopada 2018. godine u prostorijama Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača. Svečano otvorenje je 20. oktobra/listopada u 12 sati.