U cilju privlačenja novih investicija i otvaranja novih radnih mjesta u Bugojnu, u sklopu projekta „Mladi u izradi investicijskog vodiča“, grupa mladih sa Općinom Bugojno i Fondacijom Mozaik izradili su Investicijski vodič. Riječ je o dokumentu koji na praktičan i jednostavan način objedinjuje najznačajnije informacije, koje potencijalni i postojeći investitori, trebaju ukoliko žele investirati u Bugojno.

 

 

Izrada Investicijskog vodiča općine Bugojno je veoma značajan projekat za cijelu lokalnu zajednicu, jer imati pravu informaciju, u pravo vrijeme, na pravom mjestu, od presudnog je značaja za sve potencijalne investitore.

Publikaciju su pripremili: Amra Čolić, Nedim Balihodžić, Jelena Bilušić i Aida Alić, fotografije Nedim Balihodžić i Amer Hozić, a grafičko oblikovanje Tidža Čaušević.

Objavljen investicijski vodič općine Bugojno

Prezentacija je prilika za davanje odgovora na pitanje kako i zašto investirati u Bugojno, koji resursi i prednosti stoje na raspolaganju, kao i kakvu vrstu podrške investitor može dobiti ukoliko se odluči na investiranje na području ovog grada.

Investicijski vodič strukturalno je podijeljen u nekoliko poglavlja, s tim da je akcenat stavljen na privredu i profil općine Bugojno i na sve korisne informacije koje mogu poslužiti potencijalnim investitorima za ulaganje na područje naše općine.