U okviru Prve međunarodne studentske konferencije GeTID-S 2018 koja jenpočela sinoć u organizaciji Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku predstavljena je izložba ” Karakter dizajn” autora Edina i Emira Durmiševića.

 

 

Predstavljena su djela karakter dizajna za određene igre i ilustracije iza kojih stoji deset godina rada namijenjenim kako za klijente u Bosni i Hercegovini, tako i za one van njenih granica. Prema  riječima autora glavni cilj je prikazati javnosti kreativni imaginarni svijet.

 

-S vremena na vrijeme trebamo se prepustiti fantaziji i imaginaciji koja se u svima nama nalazi, prenose Durmiševići, te dodaju da je veoma važan element studentima pokazati ovakvu vrstu kreativnog djelovanja. Karakter dizajn je veoma zastupljen izvan granica Bosne i Hercegovine, i jako je velika potražnja u raznim industrijama, od gaminga do filma i tako dalje. Pokazat ćemo da se time mogu baviti mladi ljudi u BiH, jer je dostupnost interneta učinila ove projekte mogućim”, kazali su  braća Durmišević.