Danas je na Edukacijskom fakultetu Univerziteta u Travniku promovirana k knjige „Tjelesna svjesnost u košarci“, autora Alije Biberovića i Damira Ahmića.

 

Jedan od gostiju na današnjoj promociji bio je i  Mirza Teletović, predsjednik Košarkaškog saveza BiH i nekadašnji bh. Reprezentativac koji je nastupao i za NBA klubove.

-Košarkaš mora da bude maksimalno posvećen košarci i da živi košarku. Osim toga, svaki košarkaš mora da poznaje sebe i svoje igrače kroz psihoanalizu svih igrača i samog terena. – rekao je Teletović.

Promovisana knjige „Tjelesna svjesnost u košarci“

 

Dr. Nihad Selimović, predsjednik Upravnog odbora Univerziteta u Travniku i dopredsjednik Skupštine Košarkaškog saveza BiH, se zahvalio autorima što su dali jedan originalni udžbenik koji predstavlja edukativno bogatstvo.

-Knjiga je definirana na način da bude od koristi studentima, profesorima, košarkaškim trenerima, igračima i svima onima koje zanima sport. – kazao je Selimović, naglašavajući značaj samopouzdanja, koncentracije i pribranosti kao tri faktora mentalne sposobnosti koji najčešće vode do neuspjeha u sportu, a upravo tim pitanjima se bave autori u ovoj knjizi.

Promovisana knjige „Tjelesna svjesnost u košarci“

-Kao dugogodišnji sportski radnik, usmjeren prvenstveno na košarku, mogu reći da je ovaj segment o čemu autori pišu, jedan od najbitnijih u sistemu edukacije mladih košarkaša. – zaključio  je mr. sci. dr. Selimović.

Na promociji su još govorili  doc. dr. Amre Tuzović,  prof. Branimir Mikić, dr. sci. Elvis Vardo, te dr. sci. Edin Užičanin. Putem video na promociji su su govorila poznata imena iz svijeta košarke: Razija Mujanović, Damir Mulaomerović i Velimir Gašić.