Plesni studio “Prijatelji djece – Maya” sinoć je uprilićio  tradicionalni, novogodišnji plesni show “Djeca-djeci s ljubavlju” u Sali Centra za kulturu Općine Travnik.

 

 

Nastupile su sve grupe i djeca svih uzrasta  iz Travnika, Novog Travnika, Viteza i Bugojna koje ovaj plesni studio okuplja.Tokom jednosatnog programa prikazali su koreografije i vještine koje su stekli radeći sa koreografima Plesnog studija „Prijatelji djece Maya“.

Sinoć u Travniku održan plesni show “Djeca-djeci s ljubavlju”

Sama ideja za show „DJECA DJECI S LJUBAVLJU“ proistekla je iz namjere da djeca i mladi ljudi osjete da su pomogli i uradili nešto dobro za djecu kojoj je to neophodno. Simbolično, ulaz na show bio je jedan slatkiš po želji, uz moto “jedan slatkiš za jedan osmijeh”, a prikupljeni slatkiši dijelit će se djeci sa poteškoćama u razvoju, djeci socijalno ugroženih kategorija, djeci u rehabilitacionim centrima i bolnicama.

– Ovo je ujedno i jedna od aktivnosti PS “Maya” plesnih škola koja ima za cilj da djeca razvijaju osjećaj za empatiju i društveno koristan rad pomažući onoj djeci kojoj je pomoć potrebna. – kažu Plesnom studiju „Prijatelji djece Maya“.