U subotu se u većem dijelu Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura zraka između -3 i 3, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 7 stepeni.

 

 

Drugi dan vikenda u većem dijelu Bosne će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Prije podne umjerena oblačnost u Krajini, zapadu, jugozapadu Bosne i u Hercegovini. U poslije podnevnim i večernjim satima većinom oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana slaba kiša u nizinama i slab snijeg iznad 900 metara nadmorske visine u centralnim, istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka između -3 i 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9 stepeni.

U danu kada ispraćamo Staru i dočekujemo Novu godinu u Bosni pretežno oblačno sa slabom kišom ili susnježicom u nizinama i slabim snijegom iznad 700 metara nadmorske visine. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, a najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 6 stepeni.

 

Za prvi dan Nove 2019. godine očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutranjim satima u centralnim i istočnim područjima i sa slabim snijegom. Tokom dana, posatupni prestanak padavina. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 3, , a najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 5 stepeni.