Dora Ćosić, članica Stonoteniskog kluba „CM“  i Adnan Hurem, član Karate kluba „Mladost“ proglašeni su za najbolje sportiste općine Vitez u 2018. godini na svečanost održanoj u Kongresnoj dvorani Hotela „Central“.

 

 

Karataš Adnan Hurem u protekloj godini osvojio je treće mjesto na Balkanskom prevenstvu, dok je stonoteniserka Dora Ćosić bila trećeplasirana na Balkanskom prvenstvu u kategoriji U-21. Najbolji sportisti u ekipnim sportovima u protekloj godini su Amar Haskić, član Fudbalskog kluba  „Vitez“ i Barbara Bonić, članica Odbojkaškog kluba „Vitez“.

Dora Ćosić i Adnan Hurem najbolji sportisti općine Vitez u protekloj godini

U juniorskoj konkurenciji u pojedinačnim sportovima nagrađeni su Munib Dedović (KK „Mladost“) i Tamara Maros (JK „Vitez“), a u ekipnim sportovima Filip Jelović (NK „Vitez“) i Ana Filipović (ŽRK „Vitez“). Najbolja ekipa u muškoj konkurenciji je Motocross klub „Vitez“, a u ženskoj odbojkaški klub „Vitez“.

U juniorskoj konkurenciji najuspješnije ekipe su NK „Vitez“ i STK „CM“ Vitez. Najuspješniji sportisti sa tjelesnim oštećenjem su Haris Grabus (OKI „Vitez“) i Alma Ramić (STK „Vitez“).