Rad Armela Čankušića, studenta prve godine Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku, na odsjeku Grafičkog inžinjerstva i dizajna, izabran je kao najbolji među deset radova koji su pristigli na adresu Organizacinog odbora manifestacije “Dani općine Travnik”.

 

Studenti Fakulteta za tehničke studije i Edukacijskog fakulteta i ove godine su, kao i prethodnih godina aktivno učestvovali u osmišljavanju vizuelnog identiteta kompletnog promotivnog materijala (plakata i pozivnica) u svrhe obilježavanja manifestacije „Dan općine Travnik“, a danas je u zgrade Općine Travnik upriličen sastanak sa autorom odabranog idejnog rješenja.

Ovom prilikom studenti Univeriteta u Travniku su još jednom svojom nesebičnom angažiranošću, ali i znanjem posvjedočili da prvi i najstariji privatni univerzitet na području Srednjobosanskog kantona, odgaja i obrazuje jednu novu generaciju mladih ljudi koji  aktivno doprinose zajednici u kojoj žive.

U proteklom periodu na adresu Organizacinog odbora manifestacije pristiglo je desetak prijedloga, od čega je izabran rad autora Armela Čankušića iz Sarajeva, studenta prve godine Fakulteta za tehničke studije, na odsjeku Grafičkog inžinjerstva i dizajna, koji već proteklih pet godina djeluje u oblasti dizajna.

 

Armel Čankušić autor najboljeg vizuelnog identiteta za „Dane općine Travnik“
Armel Čankušić i Lejla Smajić sa Univerziteta u Travniku

 

Prilikom  prijema upriličenog u Općini Travnik, Čankušić je naglasio da je u okviru svoje prve školske ekskurzije posjetio Travnik, koji ga je već tada oduševio  svojom bogatom kulturno-historisjkom baštinom, a ideju za dizajn je kreirao prema tvrđavi Stari grad, koja je izuzetno prepoznatljiva i jedinstvena.

Ovom prilikom članovi Organizacionog odbora manifestacije, Čankušiću su uručili simbolične poklone u vidu zahvale za izuzetnu saradnju, a u ime profesorice  priznajeje i prigodne poklone preuzela  je Šejla Smajić, predstavnica Asocijacije studenata Edukacijskog fakulteta preuzela.