Ove godine sudbonosno „DA“ na Starom gradu izreklo je pet parova: Belmin Halimović iz Travnik  i Elma Đozo iz Sarajeva, Alija Varupa i Hanumica Planinčić iz Travnika, Belmin Kopčić i Adnana Tahirović iz Travnika, Sabahudin Belegić i Dženana Petak iz Novog Travnika, te Elvis Sejdić iz Travnika i Maida Zarifović iz Doboja.

 

Ceremoniju zajedničkog vjenčanje u ime Općine Travnik i ove godine predvodile su  matičarka Sebina Karač  i Mirjana Lovrinović, pomoćnica načelnika za opću upravu.

 

-Za osam godina koliko se održava ova manifestacia vjnčali smo dosta parova. Nekad smo imali deset parova, nekad tri para. Ove godine imamo pet parova. Uložili smo dosta truda, a naši mladenci su bili hrabri jer nije lako podjeliti svoje intimne trenutke ova javno na otvorenom. Vrijeme nam je bilo naklonjeno i bilo vrlo lijepo i dirljivo. Ove godine slavimo život na našoj manifestaciji. – kazala nam je Mirjana Lovrinović.

Nakon ceremonije vjenčanja upriličeno je tradicionalno bacanje bidermajera, a prigodne poklone mladencima je uručio načelnik općine Travnik, Admir Hadžiemrić.