Premijernom izvedbom komedije “F.K.P.” autora Rusmira Agačevića – Rusa u režiji Robverta Zahirovića i izvedbi članova Pozorišta Travnik u petak, 5. aprila u 20 sati na Kamernoj sceni Centra za kulturu počinju “Travničke pozorišne svečanosti – TPS 2019”. Ovogodišnje izdanje donosi šest predstva, četiri predstave za odrasle i dvije za djecu.

 

-Vratiti teatru publiku i zainteresirati mlađe naraštaje za pozorište, neki su od ciljeva festivala “Travničke pozorišne svečanosti”, koji će biti održan od 5. do 12.aprila u Travniku, u organizaciji Pozorišta Travnik i  Centra za kulturu općine Travnik. – rečeno je na današnjoj konferenbciji za novinare na kojoj su se ispred organizatora obratili Taik Ganić, direktor JU Centar za kulturu općine Travnik, glumac Matej Baškard i  Maja Đurić, menadžerica Pozorišta Travnik.

Već u subotu 6. aprila u 12 sati na Kamernoj sceni Centra za kulturu Travnik mladi ljubitelji pozorišne umjetnosti imat će priliku da pogledaju predstavu “Družba Pere Krvžice” u izvedbi Hrvatskog amaterskog kazališta Travnik. Poznato djelo Mate Lovraka režirao je Anto Bilić.

Počinju “Travničke pozorišne svečanosti – TPS 2019”