Univerzitetski profesor Besim Spahić bit će predavač na Sajmu Timod EXPO potvrđeno je danas iz Organizacinog odbora Sajma tekstila kože i obuće „Timod EXPO 2019“.

 

Predavanje profesora Besima Spahića bit će održano 25. aprila, drugi dan Sajma Timod EXPO, a tema prezentacije je  “Marketing i dizajn u svijetu mode“. U svojoj prezentaciji profesor Spahić će kroz praktične primjere pokazati koliki uticaj na svijet imaju marketing i dizajn.

Nakon završetka prezentacije posjetici će imati priliku postavljati pitanja profesoru Spahiću.

Rođen je 1953. godine u Travniku. Počeo je raditi kao novinar na RTV Sarajevo. Poslije dvije i po godine rada u toj medijskoj kući, prelazi na Fakultet političkih nauka u Sarajevu, na odsjek za žurnalistiku.Jedan period  živio je i radio u Ljubljani, kao kreativni direktor u agenciji “Studio Marketing”.

Prvi je magistar i doktor komunikologije na Ljubljanskom univerzitetu, ali i u tadašnjoj zajedničkoj državi. Doktorsku specijalizaciju obavio je na IAA univerzitetu u Parizu. Prvi je učio studente političkom i marketingu u kulturi i umjetnosti.

Jedan je od najznačajnijih teoretičara s područja političkog marketinga na području bivše Jugoslavije. Bavi se publicistikom i teorijom kulture. Do sada je objavio niz knjiga iz tih oblasti. Napisao je 18 knjiga iz oblasti reklame, političkog komuniciranja, političkog i kulturnog marketinga, imidža, poslovnog komuniciranja i dizajna, a bio koautor pet knjiga.