Grupnim oblicima vježbanja obilježen je „Svjetski dan zdravlja“, pod sloganom  „BIRAM ZDRAVLJE“, u Busovači, u suorganizaciji  Udruge „Mladi zajedno“, „m-Fitness za žene by Mila“,  Univerzalnom sportskom školom “Alfa” Busovača,  Zajednicom žena „Kraljica Katarina Kosača“ Busovača  i  Mladeži HDZ BIH Busovača.

 

 Događaj je okupio preko 300 osoba, svih životnih dobi, koji su zajedno sa fitness trenerima Milom Čavara i Antom Petrovićem, uradili grupne tjelesne vježbe s ciljem  očuvanja i unapređenja zdravlja. Događaj su uveličale i busovačke „Mažoretkinje“ pod vodstvom trenerice Dragane Lucić.

Događaj u Busovači je  bio usredotočen na važnost zdrave prehrane i redovite tjelesne aktivnosti koja ima brojne pozitivne učinke: pomaže u prevenciji bolesti, jača imunitet, umanjuje stres, pojačava koncentraciju i kako učiniti nešto dobro za svoje zdravlje.

– Mi, mladi ljudi općine Busovača, Josip, Inga, Valentina, Bojan, Denis, Irena, Ivan, Dario, Mariela, Maja i mnogi drugi i do sada smo organizirali niz projekata i na različite načine obilježavali Svjetske dane. Ovaj put smo se odlučili da to bude javni način obilježavanja „Svjetskog dana zdravlja“ pod sloganom BIRAM ZDRAVLJE!

Svjetski dan zdravlja obilježen u Busovači -  „Biram zdravlje"

 

Ovo je bila  prilika da naši sugrađani, fitness trenerica i međunarodna košarkaška sutkinja Mila Čavara i kondicijski trener Ante Petrović, sa svojim članicama i članovima „m-Fitness za žene by Mila“ i „Univerzalnom sportskom školom „Alfa“ Busovača, predstave svoj dosadašnji rad s ciljem razvijanja zdravstvene kulture kod djece i odraslih u svrhu očuvanja i unapređenja zdravlja.

Svjedoci smo da je tjelesna neaktivnost  sve veći problem današnjice i  kao rezultat ove loše navike javljaju se razni zdravstveni problemi.- istaknula je voditeljica projekta Suzana Krišto, zastupnica u Saboru ŽSB.

Nažalost, kako sve brže živimo, tako imamo sve manje vremena za brigu o našem zdravlju. 

 Ovaj događaj je bila lijepa prilika za cijelu obitelj da nedjeljno popodne odlično provedu, nauče nešto novo, posavjetuju se s trenerima kako uz malo napora postići veliki napredak, ali i da se vrate svojim kućama sa osmjehom na licu i onim odličnim osjećajem poslije treninga koji je nezamjenjiv.“

Svi zainteresirani su mogli izmjeriti tlak kod Inge Vuleta, članice udruge Mladi zajedno.