Danas u Travniku, gradu tekstila i tekstilne industrije, počinje specijalizovani Sajam tekstila, kože i obuće Timod EXPO – 2019 koji će trajati do petka, 26. aprila u prostorima Privredno sportsko kulturnog  centra “Pirota”.

 

-Nema boljeg mjesta za održavanje ove vrste sajma od Travnika koji još od pedesetih godina prošlog vijeka baštini  tradiciju u teksilnoj, ali  i u obućarskoj industriji. Ova industrijska grana i danas zapošljava najveći broj radnika na području općine Travnik i Srednjobosanskog kantona. Organizacija specijalizovanog sajma logičan je slijed i podrška lokalne zajednice realnom sektoru u sklapanju novih poslova i promociji proizvoda. – ističe Faris Hafizadić, član Organizacinog odbor Sajma Timod EXPO 2019.

Sajam će, pored poslovnih susreta, ponuditi prezentacije, stručna predavanja, motivacijske govore i modne  revije na kojim će biti predstavljeni poznati bosanskohercegovački brendovi iz oblasti tesktilne industije i dizajna, ali i novi brendovi koji su tek počeli sa proizvodnjom.

Tako će gosti sajma imati priliku da pogledaju modne revije sa modelima Alma Ras, Dresscode by Prevent, prvu bh. kolekciju za djecu Senses proizvedenu u Travniku, te modele nadahnute etno naseljeđem Travnika. Modele će nostiti manekenke i manekeni iz agencije Swan Model Managment koju uspješno vodi poznati bh. model Džejla Glavović – Očuz.

U stručnom dijelu,  predavanja će održati Wolfang Weiss, prof.dr. Besim Spahić, Leekei Wai Han  TANG i Dijana Kozadra.

Svečano otvaranje Sajma  je u srijedu 24. aprila u 11 sati u Privredno sportskom kulturnom centru „Pirota“ u Travniku.