Dodjelom priznanja najuspješnijim izlagačima i proizvodima u Travniku danas je  završen prvi specijalizovani Sajam tekstila, kože i obuće – Timod EXPO 2019 na kojem se predstavilo 29 proizvođača iz šest zemalja.

U kategoriji proizvoda nagrađane su firme Manateks, Prvent i Galanterija Vujičić, a nagrade je uručila Erna Šošević, direktorica i osnivačica Bizbook-a, koja je posebno prizanje uručila za firmu Empress.

Najboljim izlagačima nagrade je uručio načenik općine Travnik, Admir Hadžiemrić, a nagrađeni su Nobil, Senses i Alma Ras.

-Prema utiscima koje sam čuo od izlagača, zaista su bili zadovoljni sajmom. Ovo je prvo izdanje i sigurno ćemo se družiti i naredne godine na drugom Sajmu tekstila, kože i obuće Timod EXPO 2020 koji će postati tradicionalan u gradu tekstila. – kazao je načelnik općine Travnik, Admir Hadžiemrić.

Uspješni organizatori sajma bili su Općina Travnik i Regionalna razvojna agencija za Centralnu BiH (REZ) iz Zenice. Sajam je u prvoj godini okupio kompanije iz Italije, Poljske, Slovenije, Hrvatsje, Srbije i BiH. U okviru sajma održano je pet modnih revija na kojim su predstavljeni poznati bh. brendovi,ali i novi mladi brendovi iz naše zemlje koji su plod uspješnih kreativnih i poduzetničkih ideja. Organizirana su i stručna predavanja na kojima su o kretanjima u tekstilnoj industriji, modi i dizajnu govoril Wolfgan Weiss, prof.dr. Besim Spahić,Dijana Kozadra i Liki Tang (Leekei Wai Han Tang).