Sinoć je u okviru kulturno-umjetničkog festivala “Hrvatsko proljeće Središnje Bosne” u prepunoj kino dvorani u Fojnici odigrana predstava Gradskog kazališta mladih iz Viteza pod nazivom”Lova iz snova”.

 

“Predstava „Lova iz Snova“ vodi nas u ‘tunel’ studentskog života. Studenti povijesti, solo pjevanja i teologije rješavaju emotivne i financijske drame koje su ih pogodile. Vrlo brzo njihovoj drami pridružuje se nova stanarka – frizerka. U nizu zamršenih odnosa situacija postaje gotovo irealna kada se pojave Hanibal i Neron. Tko su oni i otkud oni u stanu ne znaju ni sami likovi, ali nakon spoznaje postaju žedni za novcem što dovodi do novih peripetija u odnosima i čitavu radnju postavlja vrlo komičnom. Režiju predstave potpisuje Marko Mirković, koji je i autor teksta pisanog po motivima predstave „Hanibal podzemni“ Hrista Bojčeva”.

"Lova iz snova" GKM-a Vitez oduševila u Fojnici

 

Posjetitelji su imali priliku više od sat vremena uživati u komičnim scenama, ali i izvući pouke iz predstave od mladih glumaca. Organizatori i domaćini, Općinski odbor Mladeži HDZ-a BiH Fojnica, uz zahvalu Gradskom kazalištu mladih Vitez i njihovom voditelju Ivanu Sajeviću, zahvalili su i ostalim prisutnim u dvorani te uputili poruku kako Fojnici treba više ovakvih sadržaja te se nadaju i daljnjoj suradnji s mladim glumcima i kazalištem.