Večeras je u Travniku počelo  13. izdanje manifestacije “Travničke večeri” koju organizira Centar za kulturu općine Travnik. Nakon defile članica Plesnog studija „Prijatelji djece Maya“ zajedno sa članovima Muzičkog društva Travnik i MK „Old town, te popularnog „Ćire“ na Centralnom gradskom trgu manifestaciju je otvorio načelnik općine Travnik, Admir Hadžiemrić.

 

U okviru ove manifestacije, do 27. jula, bit će upriličeno više od 20 programa, a kako je ranije rečeno na konferenciji za novinare, ona ove godine ima međunarodni karakter.

Govoreći o značaju manifestacije, načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić kazao je da s bogatim programom ona poprima festivalski karakter.

– Ova manifestacija već je prerasla u jedan vid festivala i moramo i dalje raditi kako bi, u budućnosti, imala i šire razmjere – kazao je Hadžiemrić.

Počela manifestacija "Travničke večeri"

Direktor Centra za kulturu Taik Ganić istaknuo je kako je koncept manifestacije od njenog početka nepromijenjen, što znači da se, u prvom redu, pruža mogućnost lokalnim umjetnicima da kreiraju prostor za umjetnički izražaj.

U okviru manifestacije, bit će upriličene promocije knjiga, filmske projekcije, smotre folklora, te koncerti, a publika će, među ostalim, moći uživati i u nastupu grupe “Divanhana”.