Operativnim radom službenici Odjela kriminalističke policije  PU Travnik i PS Travnik došli su do saznanja da je osumnjičeni za sinoćnju paljevinu skupocjenog vozila „Audi A7“ u Travniku, M.B. (22) iz Travnika.

 

Prema saznanjima istražnih organa  na ovo djelo ga je podstrekao S.S. (27)  iz Norveške, koji inače koristi navedeno vozilo. Dosadašnja istraga ukazuje na namjeru činjenja krivičnog djela iz oblasti osiguranja vozila, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanakog kantona (MUP SBK).

Podsjećamo, sinoć u 23,15 sati u PS Travnik prijavljeno je da je u ulici Prnjavor, na parkingu kod hotela „Lipa“ u centru Travnika zapaljeno vozilo marke  Audi  A7, stranih registarskih oznaka. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije, koji su tom prilikom ustanovili da je na vozilu pričinjena znatna materijalna šteta, dok povrijeđenih osoba nije bilo.

U saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Travnik osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se  poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.