Danas je na Sarajevo Film Festival-u (SFF), najvećoj regionalnoj filmskoj smotri predstavljen dokumentarni film Travničanke Anele Križanac pod naslovom  “Bit ćete mi svjedoci”.

 

Produkacija dokumentarnog filma  “Bit ćete mi svjedoci” započela je u proljeće 2018. godine Snimao se na više od 20 lokacija – od Kiseljaka, preko Tuzle sve do Rame. Premijeru je doživio sredinom juna u Sarajevu. Scenarij i režiju filma potpisuje Anela Križanac kojoj je ovo prvi film. Snimatelj je Igor Lovrinović, a producent Domagoj Šimić. Svoju svjetsku premijeru ovaj dokumentarni film doživio je  danas na jubilarnom 25. SFF-u  u Programu BiH filma.

-Jako sam ponosna i radosna! Naš mali film bio je na platnu velikog festivala – Sarajevo film festival. – napisala je na svom FB profilu rediteljika, Anela Križanac.

 

Travničanka Anela Križanac već dugi niz godina aktivno učestvuje u kreiranju kulturne scene u srednjoj  Bosni. Diplomirala je 2011. godine na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, na odsjeku za dramaturgiju. Osnivačica je Kazališta mladih ,,Korifej“ pri HKC Nova Bila, koje iza sebe ima brojne nagrade i priznanja. Angažirana je i kao profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu gdje je realizirala niz predstava sa studentima.