Svjetski zimski centri ne nude svojim gostima samo dobro uređene ski staze, prateće sadržaje i udoban smještaj. Ponuda je mnogo šira i obuhvata kompletno iskustvo i vrhunsku zabavu. Jahorina vremenom slijedi taj trend.

Prethodnih godina su uložena značajna sredstva u staze, žičare, smještajne kapacitete, a povodom otvaranja zimske sezone održavani su veliki koncerti vodećih regionalnih muzičkih zvijezda.

Ove godine Jahorina ide korak dalje i hvata priključak sa vodećim evropskim ski centrima.

Otvaranje sezone 7. decembra obilježit će koncert Bryana Ferryja, planetarno popularne zvijezde, za koji već vlada veliki interes u Bosni i Hercegovini i cijeloj regiji, piše Dnevni avaz.

Za ovakav poduhvat trebalo je imati ideju i mnogo, mnogo hrabrosti i upornosti da se on realizuje.

Svega toga nije nedostajalo Dejanu Ljevnaiću, direktoru Olimpijskog centra Jahorina, koji kaže: „Bryan Ferry i Olimpijski centar Jahorina, kombinacija u koju je rijetko ko vjerovao, se ostvaruje. Jahorina je zaslužila da ugosti jednu ovakvu muzičku legendu. Postoji dosta sličnosti koje nas povezuju sa Brajanom. Njegova glavna navika je ‘da noćima razmišlja o tome šta se sve može promijeniti na svijetu, kao što i mi želimo da našim radom i projektima, od kojih je jedan i ovaj koncert, promijenimo sliku o Jahorini i da pokažemo da smo zaista svjetski ski centar.“

I zaista, koncert Bryana Ferryja je od izuzetnog značaja za Jahorinu koja želi, poslije Zimskih olimpijskih igara 1984. i legendarnog Vučka, vratiti svjetski sjaj.

Partner OC Jahorina u realizaciji ovog velikog muzičkog spektakla je banjalučka agencija MINT, čija vlasnica i direktorica, Milena Mijatović, kaže:

“Prethodna dva mjeseca imamo pune ruke posla. Koncert Bryana Ferryja je produkcijski vrlo zahtjevan projekat. Sad, kada smo prošli sve početne faze pripreme, mogu slobodno kazati da nas na Jahorini očekuje dva sata audio vizuelnog spektakla po svjetskim standardima, sve ono što je publika vidjela i doživjela na američkoj turneji.