Poznati bh. novinar Mladen Marić preminuo je sinoć na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, prenosi Radiosarajevo.ba. Onu informaciju potvrdio je izvor blizak porodici.

Marić je u bolnicu primljen prije sedam dana zbog aneurizme u trbuhu. Činilo se da bi se mogao oporaviti, organizam ipak nije izdržao i Marić je preminuo.

“Posljednih sedam dana u bolnici stvarno se loše osjećao, ali jučer i prekjučer bio je bolji. Probudila se nada, ali, nažalost, Mladen nije uspio. U šoku smo”, kazao nam je prijatelj blizak porodici Marić.

Mladen Marić je rođen 1960. godine i gotovo svoj cijeli radni vijek proveo je na FTV-u, odnosno na bivšoj TVSA, kasnije RTVBiH. Iako je godinama radio na različitim temama, njegov rad će ipak ostati obilježen po vanjskopolitičkoj emisiji “Paralele”, u kojoj je, na sebi svojstven način, pružao informacije o najvažnijim dešavanjima u svijetu, ne libeći se da iznese i svoj stav o događajima, ljudima i pojavama.

Informacija o datumu sahrane Mladena Marića bit će objavljena naknadno.

Marić je dobitnik brojnih priznanja, a jedno od njih je Novinar godine po izboru Uduženja novinara Bosne i Hercegovine u 2015. godini.

Redakcija portala Hronika.ba izražava saučešće porodici i prijateljima poznatog bh. novinara.