Nedavno održan vrhunski muzičko-zabavni festival prilagođen svim generacijama „Šankanje“,  kao i „Advent u Travniku“ u okviru kojeg su u mjesecu decembru predviđeni brojni koncerti i zabavni sadržaji, odlična su uvertira za javni doček i proslavu Nove godine u samom srcu srednje Bosne.

 

Nakon prošlogodišnje proslave u kojoj je na Vlašiću uživalo oko 10.000 posjetitelja iz BiH i drugih krajeva svijeta i ove godine će u prelijepom prirodnom ambijentu planine biti organizirana proslava novogodišnjeg praznika.

U organizaciji Turističke zajednice SBK/KSB, Općine Travnik i vlašićkih ugostitelja tačno u ponoć, bit će priređen spektakularan vatromet, a za odličnu zabavu, kako najavljuju organizatori, pobrinut će se DJ EXIT, koji će posjetitelje zabavljati do ranih jutarnjih sati.

Miroslav Matošević, direktor Turističkog ureda Turističke zajednice SBK/KSB je kazao da na Vlašiću na svakom koraku vlada predivna praznična atmosfera, te da će novogodišnja noć biti kruna sadržaja ove zime.

Pored javnog dočeka Nove godine koji će biti održan na platou Babanovca, posjetitelji će moći uživati i u brojnim organiziranim proslavama u ugostiteljskim objektima i vikend kućama.

– Vlašić je odavno prepoznat kao vrhunska novogodišnja destinacija koja svake godine okupi brojne posjetitelje iz svih krajeva svijeta i nikada nemamo problem sa popunjenšću kapaciteta u ovom periodu. Vlašić je sam za sebe jedinstven turistički novogodišnji brend, kojem ne trebaju neka zvučna imena  da bi bio posebno  zanimljiv posjetiteljima. – naglasio je Matošević.

Matošević je istaknuo da se smještajni kapaciteti za period praznika, rezervišu još čak u ljetnom periodu, a početkom decembra je već sve popunjeno, te je tako i ove godine.

Tradicija dočekivanja i proslave Nove godine na Vlašiću postoji već dugi niz godina, a vremenom je ovaj planinski centar prerastao u najataraktivniju planinsku novogodišnju top destinaciju, ne samo u BiH, već i mnogo dalje, te iz godine u godinu interesovanje za ovim turističkim odredištem je u stalnom porastu.

Planinski skijaški centar na Vlašiću danas zauzima značajno mjesto u turističkoj ponudi Bosne i Hercegovine, ali i šire, a Matošević je naglasio da se u okviru nastupajuće zimske turističke sezone planira realizovanje niza aktivnosti, a sve s ciljem unapređenja turističke ponude na Vlašiću.

Na nedavno održanoj sjednici OV Travnik u odluci o komunalnom redu na Babanovcu napravljena je izmjena kojom se zabranjuje kretanje motornim sankama po ski stazama izvan staza predviđenih za motorne sanke, a posebne staze za sanke će biti u definisane odlukom u narednom periodu.

-Kako bi kvaliteta turističke ponude bila što potpunija i u nastupajućoj zimskoj turističkoj sezoni svim posjetiteljima, na Vlašiću se kontinuirano djeluje u pravcu razvoja i unapređenja turizma kako bi  ljubitelje zimskih sportova ali i dobre zabave i ove zimske turističke sezone dočekao vrhunski zimski doživljaj na planini-, kazao je Matošević.

Matošević, također ističe da će svim posjetiteljima planine Vlašić i tokom 2019/2020 zimske turističke sezone biti obezbijeđena pravovremena sezonska medicinska zaštita, koja će biti realizovana u saradnji sa Domom zdravlja Travnik i ugostiteljima sa planine Vlašić.

U gradu Travniku, na Centralnom gradskom trgu ove godine se također u okviru kulturno-zabavnog i muzičkog događaja „Advent u Travniku“ , organizira javni doček i proslava na otvorenom, a za dobru zabavu u „najluđoj“ noći zadužen  je bend „Hey Joe“.

Ove godine, u srednjoj Bosni uz vaotromet i lokalne DJ-eve, kao i podjelu paketića za najmlađe stanovnike nikad nisu bile brojnije javne proslave novogodišnjeg praznika. Novotravničane će u 2020 godinu uvesti popularna Džejla Ramović, u Vitezu je planirana odlična zabava na otvorenom uz bend „Domino efekt“, a Kiseljačani će na Trgu kneza Radoje uživati uz „Duga bend“, dok će na Trgu fra Grge Martića u Kreševu biti upriličena zabava uz svirku uživo.

 

This slideshow requires JavaScript.