Ambasada Republike Italije u Bosni i Hercegovini pohvalila je ideju na organizaciji Specijaliziranog  sajma tekstila , kože i obuće Timod EXPO u Travniku i dala punu podršku aktivnostima koje se poduzimaju na organizaciji drugog izdanja ovog sajma koji će biti održan od 28. do 30. maja/svibnja  u PSKC „Pirota“ u Travniku.

 

Prvi sekretar Ambasade Republike Italije Carlo Marcotulli u razgovoru sa članovima Organizacionog odbora Sajma  obećeo je kako će Ambasada ove godine animirati privrednike iz Italije koji se bave proizvodnjom i preradom tekstila i kože da uzmu učešće na ovogodišnjem sajmu u Travniku.

-Mi smo i na prvom izdanju Specijaliziranog sajma Timod Expo, prošle godine u Travniku, imali izlagače iz Republike Italije koji su izrazili zadovoljstvo organizacijom, a podrška Ambasade Republike Italije samo je još jedan dokaz da je ideja o održavanju specijaliziranog sajma jako dobra. – kazao je načelnik Općine Travnik,  Admir Hadžiemrić koji je i inicirao održavanje specijaliziranog sajma.

Ambasada Republike Italije podržat će orgnizaciju ovogodišnjeg Sajma Timod EXPO u Travniku

Prvi sajam kojeg su organizirali Općina Travnik i Regionalna razvojna agencija (REZ) održan je u apilu 2019. godine i okupio je tridesetak izlagača iz oblasti tekstila, kože i obuće iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Poljske i Bosne i Hercegovine.

Organizacionog odbora Sajma “Timod EXPO 2020” ranije je donio odluku da se ovogodišnji sajam održi u periodu od 28. do 30. maja/svibnja  u PSKC “Pirota” u Travniku. Podršku na organizaciji drugog izdanja ovog sajma već su dali i Privredna komora Federacije BiH, Sajam Fashion Prime iz Izmira (Republika Turska), te Fondacija BIGMEV.