U Narodnom pozorištu u Sarajevu,  sinoć je upriličena manifestacija “Izbor muškarca godine 2019 “. Među nagrađenima su između ostalih i Safet Zec, Filippo Tattonni Marcozzi, Božo Vrećo, Džejla Ramović.

 

I ove godine  proglašeni su dobitnici u kategorijama: glumac godine , izvođač godine, sportista godine, humanista godine, genij godine, modni brend godine, ličnost godine, TV lice godine, menadžer godine, umjetnik godine, priznanje za društvenu odgovornost,  muškarac sa stilom, priznanje za životno djelo i muškarac godine BiH 2018.

Ove godine, kao što su i obećali, organizatori su zvanicama priredili veliko iznenađenje.

Svaki put kažemo i mislimo da je ovogodišnja ceremonija bila najbolja do sada. Sada se to i desilo. Veliki trud i rad stoji iza same organizacije. Sretni smo što smo na sceni Narodnog pozorišta imali Sarajevsku filharmoniju. –  izjavio je Sanel Hadžić, urednik SNL magazina i vlasnik licence Izbor muškarca godine.

Laskavu titulu Muškarca godine 2019 ponio je Abdulah Skaka, Gradonačelnik Sarajeva.

Veliki umjetnik koji iza sebe ima zaista impresivnu karijeru, Safet Zec, nosi titulu za životno djelo 2019.  Ličnost godine 2019 je Filippo Tattonni Marcozzi. Izvođač godine 2019 je Džejla Ramović, Glumac godine 2019 je Nusmir Muharemović. Kaftan studio je dobitnik titule Modni brend godine 2019. Titulu Umjetnika godine 2019 dobio je Božo Vrećo.

Posebno interesantna kategorija i ove godine bila je Najutjecajnija osoba na društvenim mrežama 2019 , a dobitnik priznanja u ovoj kategoriji je Ajdin Hasanić. Titulu Humanista godine 2019 je ponijelo udruženje Pomozi.ba. Priznanje za društvenu odgovornost u 2019 dobio Samir Kurtović.

Zvonko Komšić je ovogodišnje TV lice godine 2019, Faris i Rešad Začina su manadžeri godine 2019, dok je portista godine 2019 fudbaler Mersudin Ahmetović. Muški model godine 2019 je Ernest Duraković.

I ove godine najbolji su dobili specijalno priznanje statue mistera.

 

This slideshow requires JavaScript.