Zastupnica i predsjednica Komisije  za školstvo, kulturu, sport i mlade, Suzana Krišto razgovarala je danas s predsjednikom Vijeća mladih SKB, Adinom Pinjom.

 

Predsjednik Vijeća je čestitao zastupnici Krišto na pokrenutoj proceduri donošenja Strategije za mlade SBK kao i iniciranim i usvojenim izmjenama Zakona kojim su i “Mladi” prepoznati u nazivu i djelokrugu ministarstva, te zahvalio na svim zalaganjima za sistemsko poboljšanje položaja mladih na prostoru SBK.

Također, zastupnicu je upoznao s ustrojstvom Vijeća mladih SBK kao i s dosadašnjim radom i aktivnostima, te s budućim planovima Vijeća mladih.

 

Kao glavni problem predsjednik Vijeća mladih SBK istaknuo je implementaciju i primjenu Zakona o mladima Federacije BiH koji je donesen 2010. godine, ali njegova primjena ni danas nije zadovoljavajuća na svim nivoima FBiH.

Zastupnica Krišto zahvalila se na iskazanoj potpori za izradu Strategije za mlade SBK, te iskazanoj želji za nastavak saradnje za sistemsko poboljšanje položaja mladih u SBK.

 

Obećala je potporu Vijeću mladih u njihovom budućem radu naglasivši da je rješavanje problema primjene Zakona o mladima F BiH jedan od prioriteta. Istaknula je da je funkcioniranje Vijeća mladih izuzetno značajno jer se ostvarivanjem dobre saradnje između institucija vlasti i mladih ove zemlje mogu postići dobri rezultati u rješavanju problema s kojima se ova populacija susreće.

Zastupnica je istaknula da Strategija za mlade SBK ima izuzetno veliku važnost, osobito one mjere koje se tiču zapošljavanja i sigurnosti mladih, te poticanje razvoja vještina kod mladih ljudi kroz sve oblasti.

 

-Stvaranje boljeg ambijenta za život mladih u svim dijelovima SBK je prioritet koji moramo što prije realizirati kako bi osigurali bolje uvjete mladima za obnašanje svih pozicija u društvu kao i zaustavljanje odlaska mladih iz BiH i SBK. –  poručila je zastupnica Krišto.