Tridestet djevojaka u tri izlaza će se predstaviti publici i žiriju uz spektakularne performanse te stajlinge koje je pripremila direkcija.Pored djevojaka direkcija najavljuje i bogat zabavni program prepun plesa,muzike i mode.Do sada neviđena scenografija produkcija i svjetlosni efekti dio su ovog show-a koji ima za cilj odabrati najbolje komercijalne fotomodele u Bosni i Hercegovini.

 

Za stajling djevojaka zaduženi su brend No1,Salon vjenčanica Dalia te oficijalni energetski napitak izbora Eisberg.

Na samim pripremama u Zenici djevojke ce uraditi svoje bookove sa modni fotografom Elmanom Omićem u večernjim haljinama koje su specijalno za ovu priliku obezbjedio Salon vjenčanica Dalia.Direkcija FOTOMODELA BIH se pobrinula da djevojke uživaju te je sve spremno kako za pripreme djevojaka tako i za sam show.

Za make up djevojaka zadužen je FARMASI BIH a za frizure pobrinut će se tim Frizerskog salona TOUCH Zenica. Okupljanje djevojaka je planirano u prekrasnom novootvorenom hotelu Carpe Diem gdje ce usljediti i photoshooting.

Šest najboljih djevojaka Bosne i Hercegovine očekuju bogate nagrade a tri prvoplasirane putuju u Veneciju što je obezbjedila turistička agencija Global travel Zenica.

Spektakularno finale IZBORA ZA FOTOMODEL BIH 2. februara 2020. godine  u 20 sati u Zlatnom salonu – Tapas Zenica.