Predsjedavajući drugom sjednicom   Organizacinog odbora „Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2019. Godinu“ kantonalni ministar Bojan Domić  istaknuo je da u Budžetu za 2020. godinu  SBK/KSB grant za  sport iznosi 900.000  KM i da ovo povećanje se odnosi na poboljšanje  sportske infrstrukture na SBK/KSB kao i na stvaranje što boljih uslova za rad u Klubovima sa ciljem razvoja sporta.

 

-Pozivam sve sportske klubove da apliciraju na Javni poziv i na taj način će  stvoriti što bolje uslove za razvoj sporta na našem Kantonu, doprinjeti razvoku mladih talenata i njihovom stasavanju u vrhunske sportiste koji će sutra biti članovi reprezentativnih selekcija BiH i naši največi ambasadori. – kazao je Bojan Domić u svome obraćanju prisutnim članovima Organizacionog odbora “Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2019. godinu” kojeg sačinjavaju istaknuti sportski radnici i načelnici općina SBK/KSB.

Potpredsjednik Organizacinog odbora i načelnik Općine Travnik, Admir Hadžiemrić istaknuo je da je Općina Travnik kao domaćini ove Manifestacije učinila sve da manifestacija  „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2019. godinu” bude organizovana na najvišem nivou kako bi se najboljim sportistima i sportskim ekipama našeg Kantona  odalo priznanje za postignute rezultate i uspjehe u 2019. godini.

Ministar Domić: Za sport u SBK u 2020. godini 900.000 maraka!

U ime Sportskog saveza SBK/KSB obratio se predsjednik Mirsad Ibrišimbegović i iskazao zahvalnost pokrovitelju manifestacije Ministarstvu obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK/KSBK, domaćinu Općini Travnik i svim sponzorima posebno generalnom sponzoru ” Hassky sport ” d.o.o., No1 Brand koji osvaja.

Organizacioni odbor podržao je  jednoglasno  odluke Ocjenjivačkog žirija koje je saopštio predsjednik Adin Brajić. Nagrade i priznanja najuspješnijim sportistima i sportskim ekipama, kao i nagrade za životno djelo, zlatne, srebrne i bronzane plakete Sportskog saveza SBK/KSB bit će uručene na svečanosti koja će se održati 21. 02. 2020. godine u JU ” Centar za kulturu općine Travnik ”  sa početkom u 19,00 sati uz prigodan kulturno-umjetnički program  u kojem učestvuju Valentina Vavra i Vedran Marčeta, hor JU “Centar za kulturu općine Travnik “, Lašvanske Dive i KUD “Turbe “.

Manifestacija „Izbora najboljih sportista Kantona za 2019. godinu“ održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK/KSB. Generalni sponzor je ” Hassky sport ” d.o.o., No1 Brand koji osvaja, zlatni sponzor je Općina Travnik i Vlašić-gradnja Travnik, srebrni sponzor Flash team Gornji Vakuf-Uskoplje i BSI   Jajce,  bronzani sponzori KSC  Bugojno , JU ” Centar za kulturu općine Travnik ” i Dom-projekt Travnik.