Asocijacija “Pravda za Davida i svu djecu Bosne i Hercegovine” Beč, Austrija u saradnji sa udruženjem građana “Put Pravde” Banja Luka, Bosna i Hercegovina, raspisuje konkurs za izbor novih rep i rege muzičkih numera koje će se naći na zvaničnoj kompilaciji “Klinac u getu”.

Ko se može prijaviti?

Na konkurs se mogu prijaviti svi izvođači sa prostora cijele Evrope, koji imaju snimljenu svoju muzičku numeru (nebitno kakvog je produkcijskog kvaliteta). Žanr pjesma se ostavlja izvođaču na odabir, sve dok pjesma za inspiraciju ili temu ima život i rad ubijenog banjalučkog studenta Davida Dragičevića ili globalni pokret Pravde za Davida.

Kako se prijaviti na konkurs?

Da bi se prijavili na konkurs potrebno je da snimite i pošaljete vaš demo snimak pjesme u mp3 formatu (autorsku kompoziciju), u trajanju ne dužem od četiri minuta. Pjesmu možete poslati na sledeće e-mail adrese: [email protected] ili [email protected]

Potrebno je navesti ime, prezime, pseudonim, kratku biografiju benda ili samostalnog izvođača kao i kontakt telefon.

Koji su kriterujumi na konkursu?

Stručni žiri, sastavljen od domaćih muzičara koji su godinama na našoj sceni, će birati 20 najboljih numera koji će se naći na kompilaciji, a kao kriterijum će biti uzet kvalitet teksta i vokalne mogućnosti izvođača kao i zastupljenost teme života i rada ubijenog banjalučkog studenta Davida Dragičevića ili globalnog pokreta Pravde za Davida.

Kada će biti objavljen spisak izvođača koji su prošli konkurs?

Spisak će bit objavljen na zvaničnim sajtovima organizatora mjesec dana nakon završetka konkursa, kao i na zvaničnim stranicama društvenih mreža. Spisak će uključivati imena 20 izvođača koji će se naći na kompilaciji ”Klinac u getu” koja će imati svoje digitalno izdanje.

Do kada traje konkurs? Prijave možete slati do 31. avgusta 2020. godine zaključno sa tim danom.

Šta sve donosi kompilacija ”Klinac u getu” izvođačima?

Prije svega donosi afiramciju izvođača, čije će se numere naći na digitalnom izdanju, live nastupe na koncertima koji će biti organizovani nakon objavljivanja kompilacije, saradnju sa

afirmisanim izvođačima i autorima, mogućnost snimanja i objavljivanja solo albuma kao i mnoge druge pogodnosti.