„InWeek“ – online sedmica otvorenih vreata Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku ponudila je niz zanimljivih sadržaja na jedan novi način. Putem online platformi upriličene su prezentacije, radionice i brojni drugi sadržaji koji su ponudili zanimljive goste.

 

 

Radionica na temu “Kiša, gràd, snijeg – jedino što pada s neba” ponudila jepratiocima priliku da se upoznaju sa izradom naslovnice jednog dokumenta. Predavač je bio mr. Jasmir Smailbegović, glavni dizajner sportske opreme brenda No1.

Zanimljive prezentacije i radionice u okviru „InWeek“ na Fakultetu za tehničke studije Travnik

Tom prilikom prikazan je postupak izrade naslovnice časopisa Grafx, pri čemu je mr. Smailbegović direktnim primjerom predstavio cjelokupni proces izrade ovakvog dokumenta.

 

Razvoj moderne tekstilne industrije BiH

 

U sklopu Inweek-a održana je panel diskusija na temu “Razvoj moderne tekstilne industrije BiH”. Praćenjem ove panel diskusije mogli ste da saznate i naučite nešto novo, te se informišete o nastavnom kadru i aktivnostima u okviru studijskog programa Tekstilno inžinjerstvo i dizajn FTS.

Zanimljive prezentacije i radionice u okviru „InWeek“ na Fakultetu za tehničke studije Travnik

Učesnici na ovom panelu su bili: doc. dr. Samir Pačavar – profesor na Fakultetu za tehničke studije UNT, Behudin Rovčanin – direktor Srednje škole za tekstil, kožu i dizajn (Sarajevo), Irfan Krak – profesor u Srednjoj mješovitoj školi MLADOST (Zenica), Izeta Omerdić – pomoćnica direktora u Mješovitoj srednjoj tehničkoj školi (Travnik), Sedin Hadžimusić – direktor Srednje stručne škole „Džemal Bijedić“ (Goražde), Muharem Saračević – pomoćnik direktora u Mješovitoj srednjoj školi (Tešanj), Sanela Slijepčević – direktorica Mješovite srednje škole “Hazim Šabanović” (Visoko), Meho Canović – direktor Srednje škole za dizajn tekstila i kože (Novi Pazar). Moderatorica ovog panela bila je  doc. dr. Amra Tuzović – voditelj nastavnog procesa na Fakultetu za tehničke studije. Simbolika ovog panela je da budu prisutni predstavnici iz obrazovnih ustanova koji se bave obrazovanjem učenika tekstilne struke.

Panelisti su govorili o tome kako ocjenjuju trenutno stanje u tekstilnoj industriji u Bosni i Hercegovini i o tome šta je to potrebno da tekstilna industrija u Bosni i Hercegovini bude moderna, poželjna i priznata grana industrije koja obrazuje dobre učenike, dobre studente i na kraju dobre radnike.

 

Put do uspješnog dizajna/dizajnera

 

 

U okviru InWeek-a – online sedmice otvorenih vrata Fakulteta za tahničke studije upriličena je i panel diskusija na temu  “Put do uspješnog dizajna/dizajnera”.

Zanimljive prezentacije i radionice u okviru „InWeek“ na Fakultetu za tehničke studije Travnik

Ovaj panel bio je prilika da zainteresirani saznaju  i nauče nešto novo, informišu  se o nastavnom kadru i aktivnostima u okviru studijskog programa Grafičko inženjerstvo i dizajn na FTS.

Panelisti su bili: mr. Aldin Obučina – viši asistent na FTS, Saša Ostojić – Creative/Art Director GRID Studio, Emir Durmišević – Ilustrator, koncept i karatker dizajner, 2D/3D animator,  Ana Lukeda – grafička dizajnerica i fotografkinja i Ljubomir Todorović – Art Director & Co. Founder Yan Todor. Moderatorica je bila prof. mr. Alisa Čaber, profesorica na Fakultetu za tehničke studije Univerzitet u Travniku.