Zbog situacije s pandemijom koronavirusa i ograničenjima putovanja van Bosne i Hercegovine, mnogi bh. građani okrenut će se domaćim turističkim odredištima, uključujući popularne planinske centre koji se posebno pripremaju za ljetnu sezonu.

 

Tako će na Vlašiću ove ljetne sezone biti ponuđeni brojni sadržaji kojima će se obogatiti boravak na planini kao alternativa ljetovanju na moru. Ova planina do sada je bila prepoznatljiva samo po zimskoj turističkoj ponudi, iako je prirodne ljepote i geografski položaj čine pogodnom destinacijom za turizam tokom cijele godine.

Neki od novih sadržaja na Vlašiću uključivat će vožnju kvadro vozilima za 18 osoba, drive-in kino, brojne sadržaje za djecu kao i vožnju električnim biciklima. Prednost ove planine je i blizina Jajca, Travnika, brojnih etno sela i drugih popularnih mjesta za turističke obilaske.

Vlašić postaje i centar ljetnog turizma u BiH

Kako je  ispričao glavni event menadžer Winter Vision agencije Saša Naprta na Vlašiću je moguće vrijeme upotpuniti na sportskim terenima koji su u okviru hotela Sunce i tu su fudbalski teren s umjetnom travom i košarkaški teren.

Također, dostupna je i sportska sala koja je napravljena po svjetskim standardima i već je osposobljena za korištenje, te ovi sportski sadržaji mogu koristiti ekipe za pripreme.

– U okviru turističkih tura kvadro vozilima do 18 osoba moći će obići planinu Vlašić, a osigurano je 20 električnih bicikala koji će gostima biti na raspolaganju besplatno na korištenje. To je dobro jer će na taj način biti omogućeno starijima da lakše vide ljepote planine – pojasnio je Naprta.

Posjetiteljima će biti ponuđene i turističke ture obilaska vodopada i generalno cijele planine i njenih prirodnih ljepota, a u pripremi je drive-in kino koje će biti na platou Babanovac.