Tokom protekle godine u Javnoj ustanovi Centar za kulturu općine održano je preko 200 različitih programa, a najuspješnijim u četiri kategorije uručene su nagrade na sinoćnjoj manifestaciji održanoj u Velikoj sali centra.

 

Najbolji književni, likovni, edukativni programi za 2019. po ocjeni žirija i publike su: Škola slikanja „Nek Art“, Plesni studio „MAYA“. Za najbolje pozorišne predstava u protekloj godini po ocjeni žirija i publike proglašene su predstave „Dječaci Pavlove ulice“, Dramskog studija Centra za kulturu i „F.K.P.“, Pozorište Travnik u koprodukciji sa JU Centar za kulturu općine Travnik , te „Careva večera“ Lutkarskog društva “Zlatousti” iz Makarske u Republici Hrvatskoj.

Najbolje manifestacije/festivali za 2019. po ocjeni žirija i publike su: „Dani Općine Travnik“ i Pozorišni/art festival za djecu- „Ogledalo svijeta u očima djeteta.“

Nagradu za najbolji koncert za 2019. po ocjeni žirija i publike dobili su: Bajramski koncert Armina Muzaferije, te koncerti grupa Divanhana i Kaliopi.

Centar za kulturu Travnik nagradio najbolje programe i projekte u prošloj godini

-Dolaskom direktora Taika Ganića na čelo ove kulturne institucije Centar za kulturu općine Travnik je preporođen. – istaknuo je kantonalni premijer Tahir Lendo.

Prema riječima Bojana Domića, ministra obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona, “Centar za kulturu posljednjih godina postao je kulturni centar Travnika i regije”.

Na sinoćnjoj manifestaciji uručene su i zahvalnice medijima koji su ostvarili saradnju sa Centrom za kulturu općine Travnik: Portal Dan.ba i Travnički Info, portal travik-grad.info, TNT grupacija, Federalna TV ispostava Travnik, portal Bug.ba i Drukčiji radio.

U zabavnom dijelu programa goste sinoćnje manifestacije svojim nastupom oduševio je Kenan Mačković.

This slideshow requires JavaScript.