Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio je Vladu Posavskog kantona i tom prigodom razgovarao s predsjednikom Vlade, Đurom Topićem i predsjednikom Skupštine Posavskog kantona, Blažom Župarićem.

 

Predsjednici Topić i Župarić iskazali su zadovoljstvo posjetom Predsjednika Federacije BiH kojeg su upoznali s aktualnim temama iz rada županijske zakonodavne i izvršne vlasti, s naglaskom na razvoje projekte u kojima bi dobrodošla i potpora s federalne razine vlasti.

Također, razgovarano je o utjecaju epidemije koronavirusa na sveukupno stanje u Posavskom kantonu, pri čemu je istaknuta potreba veće potpore, posebice poljoprivrednom i zdravstvenom sektoru, s ciljem ublažavanja posljedica pandemije koronavirusa.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara istaknuo je kako Posavski kanton  zaslužuje potporu viših razina vlasti, te izrazio spremnost za nastavak suradnje na realizaciji projekata koji su od značaja za ovaj Kanton.

Posjet Predsjednika Federacije BiH Posavskom kantonu nastavlja se večerašnjom svečanošću u Tolisi, na kojoj je predviđeno da predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara otvori trodnevnu manifestaciju „Dani Tolise“.