Danas je u Sapni zvanično otvoren proizvodni pogon renomiranog bosanskohercegovačkog proizvođača sportske opreme Number 1, koji je do sada sportsku opremu proizvodio u svojim pogonima u Travniku.

 

-Ovo je prvi značajniji proizvodni pogon na prostorima naše općine od kada je počelo stanovništvo da naseljava ove prostore. U prvoj fazi posao je dobilo 25 uposlenika koji su prethodni mjesec dana obavili neophodnu obuku, a proizvodi iz ovog pogona već su se našli na bosanskohercegovačkom, ali i europskom tržištu. – saopćili su na zvaničnoj FB stranici Općine Sapna.

This slideshow requires JavaScript.

Već sutra neki od proizvoda iz Sapne nosiće Džeko, Pjanić i ostali fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine na utakmici baraža za plasman na Europsko prvenstvo. U narednoj fazi slijedi obuka novih 25 uposlenika, a kratkoročni plan je da ovo preduzeće na prostoru općine Sapna zaposli najmanje 150 radnika.

Svečanosti otvaranja ovog pogona, pored vlasnika Nihada Selimovića, prisustvovali su načelnik općine Sapna, Zudin Mahmutović, predsjedavajući općinskog vijeća Sapna, Fedahija Ahmetović, poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona, Senad Alić, te rodbina i saradnici ovog poznatog i veoma uspješnog biznismena.