Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko pred sutrašnji duel baraža za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske upozorio je da u tom meču nema istinskog favorita.

 

– Istinskog favorita u nogometu nema jer danas svi znaju igrati. Nekada si mogao reći da ćeš pobijediti, danas to nije tako jer svako svakoga može dobiti. Ako ne daš maksimum, teško ćeš do pobjede, ja to najbolje znam – izjavio je Džeko na današnjoj konferenciji za medije.

Navodi da pobjede protiv Sjeverne Irske u prošloj sezoni Lige nacija niša ne znače za sutrašnji meč.

– Oba tima se dobro znaju i neće biti iznenađenja. Pobjede u Ligi nacija nas ne smiju opustiti. Poznati smo po tome da znamo podcijeniti protivnika i to ne smijemo sebi sutra dopustiti. Oni će dati svoj maksimum jer imaju priliku da odu na Euro, a mi moramo isto učiniti – rekao je kapiten selekcije BiH.

Utakmica se igra na stadionu Grbavica sa početkom od 20:45 sati, a glavni sudac je iskusni sudac, Španac Antonio Mateo Lahoz, poznatom kao sudiji koji pušta agresivniju i jaču igru.

Njegovi pomoćnici bit će Pau Cebrian Devis i Roberto del Palomar, također iz Španije. Ovo će biti prva utakmica gdje će na bh. stadionu biti korištena video tehhnologija, a glavni sudac u VAR sobi bit će Alejandro Hernandez sa pomoćnikom Havierom Estradom Fernandezom.