Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu u Wroclawu igra protiv Poljske meč četvrtog kola Lige nacija.

 

Nakon neuspjeha u baražu za plasman na EP ekipa je odigrala neriješeno sa selekcijom Nizozemske čime je donekle popravila atmosferu uoči gostovanja selekciji Poljske koja je u prvom duelu prije mjesec dana u Zenici slavila sa 2:1. Selektor Dušan Bajević ističe da su razočarani zbog neuspjeha u baražu, ali da imaju obavezu da odigraju dobro do kraja u Ligi nacija i učine sve kako bi ostali u Ligi A.

– Mi ćemo pokušati da igramo našu igru koja bi mogla da nam donese pobjedu. S druge strane i Poljska ima iste ambicije kao i mi. Kiša može biti problem za nas. Moji igrači su u posljednje dvije utakmice igrali veoma požrtvovano i dali su sve od sebe. Sutra očekujem da odigramo dobru utakmicu, ali biće teško jer je i protivnik kvalitetan. Bosna i Hercegovina ima dobre igrače, ima kvalitet i mi moramo u to da se pouzdamo. Uz dužno poštovanje prema protivniku, mi ćemo pokušati ono što moramo da pokušamo. To je da izađemo na teren i damo sve od sebe, a koji će rezultat na kraju biti vidjećemo – kazao je Bajević na pres-konferenciji.

Novinarima se obratio i golman bh. tima Ibrahim Šehić koji je također kazao da ekipa mora maksimalno ozbiljno da pristupi utakmicama u UEFA Ligi nacija.

– Svi smo razočarani jer nismo uspjeli da se plasiramo u finale baraža za evropsko prvenstvo. Bili smo emocionalno i prazni i bilo je teško da se ekipa podigne. Međutim, smogli smo snage. Održali smo nekoliko sastanaka, bodrili jedni druge. Dogovorili smo se da probamo da skupimo što više bodova u Ligi nacija i da ostanemo u Ligi A – rekao je Šehić.

Susret Poljska – BiH igra se u srijedu u Wroclawu od 20 sati i 45 minuta.