Udruženje „Vlašić planet života“  iz više izvora je zaprimilo niz fotografija  i informacija o kršenju Zakona i Odluka od strane nesavjesnih lica, a koje se odnose na prevashodno okolišne probleme na Vlašiću.

 

 

-Nove deponije po šumskim i rekreativnim zonama, devastacija zelenih površina tokom građevinskih radova, parkiranja vozila po zelenim površinama, vožnja quadovima također po zelenim površinama  Babanovca, radovi na objektima koje devalviraju prirodnu – planinsku ambijentalnost su jedni  od najčešćih kršenja. – saopćili su iz Udruženja „Vlašić planet života“.

Sve navedene destrukcije prirode i prostora od javnog interesa štete imidžu planine Vlašić kao planinske turističke destinacije, navode iz ovog Udurženja, te dodaju:

-S druge strane takva ponašanja daju i primjer drugima da se na isti ili sličan način mogu nesavjesno, pa i bahato ponašati. U prilogu šaljemo fotografije gdje se vrlo jasno vidi o čemu se radi i čak logično se mogu i počinitelji locirati. Ovim putem pozivamo nadležne institucije da reaguju po ovom pitanju, a medije molimo da se javnosti skrene pažnja  po ovoj tematici. – saopćili su iz Udruženja „Vlašić planet života“.

This slideshow requires JavaScript.