SDA Travnik danas je zvanično predstavila Kenana Dautovića, kandidata za načelnika Općine Travnik na predstojećim izborima, koji će se održati 11. aprila ove godine. Na ovaj način zvanično je započela predizbornu kampanju, najavio je na početku konferncije za novinare Tahir Lendo, predsjednik OO SDA Travnik.

 

Nakon toga novinarima se obratio i Admir Hadžiemrić, aktuelni načelnik općine Travnik koji je istaknuo kako je Kenan Dautović kandidat sa najboljim kompetencijama da obnaša funkciju načelnika. Podršku kandidatu Kenanu Dautoviću dali su predsjednici mjesnih i regionalnih odbora SDA, te predsjenici Asocijacije žena i Asocijacije mladih SDA Travnik.

Na kraju, medijima se obratio i Kenan Dautović, kandidat SDA za načelnika Općine Travnik istaknuvši kako je ovo nastavak kontinuiteta koji su trasirali njegovi predhodnici na funkciji načelnika.

-Želim se zahvaliti predhodnim načelnicima koji su dolazili iz reda SDA  jer će biti mnogo lakše raditi sa dobrih temelja, nego iz početka. – rekao je , pored ostalog, Dautović.

On je pozvao na korektnu kampanju, posebno na društvenim mrežama.