Koalicija “Naša travnička priča” danas je na Trgu grada Lajpciga predstavila svog kandidata za načelnika općine Travnik, Harisa Kanižu. Koaliciju “Naša travnička priča” čine Narod i Pravda (NiP) , Socijaldemokratska partija BiH (SDP BiH)  i Naša stranka (NS).

 

Prisutnim simpatizerima na Trgu grada Lajpciga najprije se obratio Siniša Dukić, šef Izbornog štaba Koalicije „Naša travnička priča“ koji istekanuo kako ova Koalicija „nudi kandidata o čijoj odlučnosti građani ne trebaju brinuti, kao ni o njegovoj ozbiljnosti“.

-Haris Kaniža pokazao u svojoj dosadašnjoj kariji da zna biti i odlučan i ozbiljan i iskren prema onome što radi i čini. – rekao je Dukić.

Nakon toga prisutnima se obratio Elmedin Konaković, predsjednik NiP BiH koji je istaknuo kako „travnička priča“ nije preneseni koncept iz Sarajeva.

Kandidat za načelnika Travnika Haris Kaniža: Mi smo „Našu travničku priču“ napravili u Travniku, a ne u Sarajevu!

-„Travnička priča“ nastala je u Travniku! U jednom su nas danu obavjestili naši članovi, iz naših podužnica u Travniku, da su posigli dogovor i da će hrabro krenuti u borbu sa postojećim stanjem i sa Harisom Kanižom na čelu. – istaknuo je Konaković.

Na kraju prisutnima se obratio Haris Kaniža, kandidata Koalicije „Naša travnička priča“ za načelnika općine Travnik.

-Mi smo „Našu travničku priču“ napravili u Travniku. Nismo je napravili u Sarajevu, nego u Travniku. Ova „Naša travnička priča“ će se boriti za Travnik, ali isto tako imat će podršku iz sarajeva i sa ostalih nivoa vlasti. – kazao je Kaniža.