Načelnik općine Travnik Kenan Dautović danas je sa svojim saradnicima na Vlašiću posjetio žensku košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

 

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine  se priprema na Vlašiću za nastup na predstojećem Evropskom prvenstvu u Španiji i Francuskoj, koje se održava od 17. do 27. juna.

Najbolje bh. košarkašice na  Vlašiću će boraviti 12 dana. Selektor  košarkaške reprezentacije Goran Lojo  kazao mi  je kako su vrlo zadovoljni uslovima na Vlašiću.

Nakon prvog dijela priprema na Vlašiću  slijedi pet dana u fojničkom Reumalu, a krajem mjeseca bh. selekciju očekuju prve dvije prijateljske utakmice na pripremama, protiv Hrvatske u Poreču.

Načelnik općine Travnik Kenan Dautović posjetio bh. košarkašice na Vlašiću

Naše košarkašice su se nakon 22 godine plasirale na Evropsko prvenstvo, a ove godine će na smotri najboljih evropskih selekcija igrati u grupi C sa Slovenijom, Turskom i Belgijom. Susreti će biti odigrani u Strasbourgu.

U osminu finala prolaze drugoplasirane i trećeplasirane selekcije iz grupe, a prvoplasirane će ići direktno u četvrtfinale.

Evropsko prvenstvo za košarkašice bit će održano od 17. do 27. juna u Francuskoj i Španiji.