Dvadesettrogodišnji Zeničanin S.N. uhapšen je zbog sumnje da je izvršio tri krađe motornih vozila na području općine Travnik.

 

-Policijski službenici policijske uprave Travnik u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a ZDK realizovali su još jednu uspješnu akciju u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti krađe motornih vozila. Naime, u ovoj akciji rasvijetljena su 3 krivična djela krađe motornih vozila, koje su izvršene u proteklom periodu na području Travnika. Radi se o dva vozila marke VW Golf i jednom vozilu marke VW Polo.

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnih krađa S.N. rođen 1998.godine iz Zenice. Nad istim je zavedena kriminalistička obrada, a u toku daljnjih aktivnosti ukradena vozila su pronađena na autootpadu na području Zenice. – saopćeno je iz Ureda komesara MUP-a SBK.

Navedenim aktivnostima prekinut je čitav niz kontinuiranih krađa vozila, čime se u znatnoj mjeri doprinijelo poboljšanju stanja sigurnosti na našem području, ističu u MUP-u SBK.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.